Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

 

Αθήνα, 6 Οκτωβρίου 2020

 

Αριθμ. Πρωτ: 319

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2

105 57 - ΑΘΗΝΑ

Τηλ.: 213 1616900

 Fax: 210 3246165

 

 

 

ΑΠΟΦΑΣΗ

του Γενικού Συμβουλίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

για την κήρυξη 24ΩΡΗΣ Πανδημοσιοϋπαλληλικής

Απεργιακής Κινητοποίησης

ΠΕΜΠΤΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

 

Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., στη συνεδρίασή του την Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2020, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας σε όλο το Δημόσιο για την ΠΕΜΠΤΗ, 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020, με αιτήματα:

 

1.     Θωράκιση της Δημόσιας Υγείας. Γενναία αύξηση των δαπανών για το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Αύξηση του αριθμού των Μ.Ε.Θ. Κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων. Δωρεάν τεστ σε όλους, όπου οι ανάγκες το απαιτούν. Δωρεάν Μέσα Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.). Προστασία των ευπαθών ομάδων. Χορήγηση αδειών ειδικού σκοπού, χωρίς αφαίρεση από την κανονική άδεια.

2.     Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση για την κάλυψη των χιλιάδων οργανικών και λειτουργικών κενών. Δέκα πέντε (15) μαθητές ανά τμήμα. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα.

3.     Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας. Καμία μείωση των μισθών των εργαζομένων. Κατάργηση της ελαστικής, ενοικιαζόμενης και εκ περιτροπής εργασίας. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Όχι στις απολύσεις συμβασιούχων συναδέλφων.

4.     Επέκταση του θεσμού των Βαρέων Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (Β.Α.Ε.) στο Δημόσιο με ευνοϊκές ρυθμίσεις στα όρια συνταξιοδότησης και το χρόνο εργασίας. Επέκταση, αύξηση και μη περικοπή από κανέναν εργαζόμενο του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, που το λαμβάνει σήμερα.

5.     Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο. Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝ.Φ.Ι.Α. Μείωση των ανώτατων συντελεστών του Φ.Π.Α. στο 15%.

6.     Προσλήψεις στο Δημόσιο, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά με προτεραιότητα στην Υγεία (Παιδεία, Αυτοδιοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες κτλ).

7.     Κατάργηση όλων των Αντιασφαλιστικών Νόμων. Σταδιακή αποκατάσταση όλων των συντάξεων. Καμία ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης. Καθιέρωση συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης που θα εγγυάται αξιοπρεπή διαβίωση για τους συνταξιούχους, όπως ορίζει το Σύνταγμα.

8.     Κατάργηση του Νόμου που περιορίζει τις διαδηλώσεις. Κατάργηση της διάταξης για το 50%+1 για τη λήψη απόφασης για την προκήρυξη Απεργίας. Κατάργηση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Παράταση της θητείας των Υπηρεσιακών Συμβουλίων στο Δημόσιο. Θα ακυρώσουμε στην πράξη τις τροπολογίες του Υπουργείου Εργασίας.

9.     Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις Δημοσίων Οργανισμών, Κοινωνικών Υπηρεσιών και στην εμπορευματοποίηση των Κοινωνικών Αγαθών. Αύξηση των κοινωνικών δαπανών για Υγεία, Παιδεία, Ασφάλιση, Κοινωνική προστασία και Περιβάλλον.

10.            Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, για τους εργαζόμενους που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν.

 

Για το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.                      

Ο Πρόεδρος

Ο Γραμματέας

 

Μούσιος Απόστολος

Κουσκουλής Γιώργος

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: