Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

Σ.Υπ.ΟΤΑ Ν.Κοζάνης

 

 αρ. ΑΠΟΦΑΣΗΣ    7/2021

27.04.2021


                                                  ΨΗΦΙΣΜΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ



Το Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων Ο.Τ.Α. Νομού Κοζάνης συνήλθε σε συνεδρίαση δια περιφοράς στις 27.04.2021.

Με αφορμή την απόφαση του Δημάρχου Σερβίων περί επιβολής ποινής σε συνάδελφο του Δήμου Σερβίων, το Δ.Σ. του συλλόγου αφού πήρε υπόψιν του τις μέχρι σήμερα ενέργειες του Δημάρχου Σερβίων κ. Ελευθερίου Χρήστου προς το προσωπικό του Δήμου Σερβίων:

α) Συνεχείς αλλαγές ως προς τις θέσεις ευθύνης και τα καθήκοντα

β) Τις επαναλαμβανόμενες αλλαγές στις τοποθετήσεις αναπληρωτών προϊσταμένων

γ) Τη συνεχή διωκτική συμπεριφορά προς συγκεκριμένο εργαζόμενο του Δήμου και συνάδελφό μας,

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ

Α. Εκφράζει τη συμπαράσταση αλλά και την στήριξη του στον αγώνα που διεξάγει το σύνολο των εργαζομένων στο Δήμο Σερβίων, για βελτίωση των συνθηκών απασχόλησης αλλά και προστασίας του από τις ετσιθελικές, απολυταρχικές συμπεριφορές του Δημάρχου.

Β. Καταγγέλλει την απαράδεκτη συμπεριφορά του Δημάρχου με την ανυπόστατη απόφασή του περί επιβολής ποινής σε εργαζόμενο του Δήμου Σερβίων, χωρίς καν να προβεί σε προκαταρκτική εξέταση και ΕΔΕ, εκτελώντας ουσιαστικά μια προειλημμένη απόφαση για την οποία διακοσμητικό ρόλο και μόνο έπαιξε η απολογία του συναδέλφου.

Γ. Ζητούμε την άμεση διερεύνηση από τα αρμόδια όργανα οποιονδήποτε τυχόν ισχυρισμών των εργαζομένων για άσχημες συνθήκες εργασίας ή εκφοβισμό υπαλλήλων και την άμεση ενημέρωση της Ολομέλειας του Δημοτικού Συμβουλίου. Στα πλαίσια αυτά καλούμε τους εργαζόμενους να μιλήσουν και να καταγγείλουν ότι βιώνουν.
Επιπρόσθετα θεωρούμε ότι οι εργαζόμενοι στον Δήμο Σερβίων υπερβάλλουν καθημερινά εαυτόν με στόχο την εύρυθμη λειτουργία του
Δήμου σε περίοδο πλήρους υποστελέχωσης και εχθρικού προς αυτούς περιβάλλοντος από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής.

Το ΔΣ του Σ.ΥΠ.ΟΤΑ Ν.ΚΟΖΑΝΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: