Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΩΝ Δ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Η ΕΡΤ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΛΑΟ

Το εξωφρενικό κλείσιμο της ΕΡΤ, εντάσσεται σε μια συνολική πολιτική καταστολής και διάλυσης κάθε έννοιας, όχι απλά νομιμότητας αλλά ήθους.
-Την ώρα που τα ιδιωτικά ΜΜΕ εκπέμπουν παράνομα σε δημόσιες συχνότητες με προσωρινές άδειες λειτουργίας εδώ και 22 χρόνια.
-Την ώρα που αναβάλλεται για 4η συνεχή χρονιά ο φόρος επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων και γίνεται αποδεκτό από την άτεγκτη κατά τα άλλα "Τρόικα".
-Την ώρα που ιδιωτικό ΜΜΕ δανειοδοτείται με 180 εκ. ευρώ από χρεοκοπημένη και ανακεφαλαιωμένη από τον ελληνικό λαό τράπεζα.
-Την ίδια ώρα που τα ελλείμματα των ιδιωτικών ΜΜΕ καλύπτονται από τα διόδια που έχουν εκχωρηθεί στους μιντιάρχες-εργολάβους, την ανάθεση έργων και των εφοπλιστικών φοροαπαλλαγών.
-Την ίδια ώρα πριμοδοτούνται με το κλείσιμο της ΕΡΤ τα χρεοκοπημένα ιδιωτικά ΜΜΕ να συνεχίσουν να παράγουν  "αντικειμενική" ενημέρωση και σαπουνόπερες….
 Δε μπορούμε να πούμε πολλά. Κάποιοι τα έχουν πει χρόνια τώρα καλύτερα από τον καθένα μας:
Το ανυπεράσπιστο αγόρι
Ο κύριος Κ. έλεγε πως είναι σφάλμα να καταπίνεις σιωπηλά την αδικία που σου έγινε, και διηγήθηκε την ακόλουθη ιστορία: “Κάποιος περαστικός είδε ένα αγόρι που έκλαιγε και το ρώτησε τι είχε πάθει. “Είχα δυο γρόσες για να πάω σινεμά” είπε το αγόρι, “κι ένα παιδί που περνούσε, μου βούτηξε τη μια γρόσα απ’ το χέρι” – και του ‘δειξε ένα παιδί λίγο πιο πέρα. “Και δε φώναξες βοήθεια;” ρώτησε ο περαστικός. “Πώς δε φώναξα!” είπε το αγόρι, και τα αναφιλητά του δυνάμωσαν. “Και δε σ’ άκουσε κανείς;” ρώτησε πάλι ο περαστικός, και το χάιδεψε τρυφερά. “Όχι” είπε μέσα στ’ αναφιλητό του το αγόρι. “Και γιατί δε φώναζες πιο δυνατά; Δεν μπορούσες;” ξαναρώτησε ο περαστικός. “Όχι” ξανάπε το αγόρι, που βλέποντάς τον να χαμογελάει, ένιωσε την ελπίδα του να ζωντανεύει. “Τότε, δώσ’ μου τη κι αυτήν!” είπε ο περαστικός, και αρπάζοντάς του και την άλλη γρόσα από το χέρι, συνέχισε ανέμελα το δρόμο του”.
ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ “ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ κ. ΚΟΫΝΕΡ
Σ.ΥΠ.ΟΤΑ.Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ,
ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜ.ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ & ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΩΝ Ν. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: