Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Εργασιακές ειδήσεις σε περίληψη



-Σε απόγνωση οι εργαζόμενοι στη Nutriat= Κατσέλης, Αλλατίνη, Plazza, μετά την ανακοίνωση για λουκέτο. Σήμερα πήγαν στο υπουργείο εργασίας και ζήτησαν τριμερή συνάντηση, δεν έλαβαν απάντηση. Εξακολουθούν να περιφρουρούν το εργοστάσιο του "Κατσέλη".

-Λουκέτο στη "Φήμη Πακ", μια εταιρεία που είχε πολλές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο παρελθόν. Είναι απλήρωτοι 9 μήνες και με βάρδιες φυλάνε το εργοστάσιο για να μην απομακρυνθούν προϊόντα και μηχανήματα.

-Το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο "Αγία Βαρβάρα" που κινδυνεύει με κλείσιμο καλεί συγκέντρωση την Παρασκευή στις 10 στο υπουργείο Υγείας.



-Σκοτώθηκε εργαζόμενος 45 ετών από ηλεκτροπληξία στη Βόνιτσα.

-Μια γυναίκα αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει πέφτοντας στη θάλασσα στο λιμάνι του Ηρακλείου, ευτυχώς σώθηκε.

-Ενας άνδρας 41 ετών αυτοκτόνησε στη Λάρισα πέφτοντας από τον 3ο όροφο.



-Με ένα ανυπόγραφο χαρτί που λαμβάνουν ταχυδρομικά, οι υπάλληλοι της ΕΡΤ ειδοποιούνται πως απολύονται και θα πληρωθούν "έναντι", αλλά ονομάζονται και υπεύθυνοι για τον εξοπλισμό που έχουν χρεωθεί ! Η ΠΟΣΠΕΡΤ το χαρακτηρίζει γελοιότητα και δούλεμα.



-Κατεύθυνση για δυναμικές απεργίες χαράζουν πολλές ομοσπονδίες εργαζομένων από τις 4/7 και μετά. Αναμένονται συσκέψεις και συνελεύσεις τις επόμενες μέρες.



-Σε συλλαλητήριο καλεί η ΠΟΕ/ΟΤΑ το Σάββατο στις 11:30 στην πλατεία Καραϊσκάκη.



-Σε ακόμη μιά διαδήλωση οι απολυμένοι των Metropolis έξω από το μπατσοφυλασσόμενο Mad Awards. Οσοι εργάζονται ακόμη παίρνουν περίπου 200 € έναντι, εδώ και πολλούς μήνες. Το καθαρμα ο Κουρής, αν και καταδικάστηκε πρόσφατα κυκλοφορεί ελεύθερος.



-Απεργούν σήμερα και αύριο οι εργαζόμενοι στις οικονομικές εφορίες.



Για περισσότερα δείτε και στο http://ergasiakodeltio.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: