Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Εργασιακές ειδήσεις σε περίληψη

-Εκκένωση από ασθενείς σε 8  νοσοκομεία και θεραπευτήρια ανακοίνωσε ο μπουμπούκος. Ηδη το ΕΚΕΠΥ κάνει ελέγχους στα Πολυκλινική, Αμαλία Φλέμινγκ, Πατησίων, Αγία Βαρβάρα, Σπηλιοπούλειο και Ειδικών Παθήσεων, Αφροδισίων - Δερματικών Νόσων και «Παναγιά» στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να ολοκληρωθεί η μεταφορά των ασθενών σε άλλα νοσοκομεία.

-Η ίδια υπηρεσία, που δέχεται εντολές κατευθείαν από το βιβλιοπώλη, την προηγούμενη βδομάδα με έγγραφο ζητούσε από όλα τα νοσοκομεία να τους ενημερώσουν σχετικά με πόσους μετανάστες νοσηλεύτηκαν, πόσοι πλήρωσαν και πόσοι όχι, αν ήταν ασφαλισμένοι και ποιά ήταν η εθνικότητά τους.

-Επίσης ο φασίστας τηλεβιβλιοπώλης ανακοίνωσε την αύξηση του χαρατσιού στα νοσοκομεία από τα 5€ στα 25€ με την επόμενη χρονιά, κάτι που μάσησε πολύ όταν βγήκε στα κανάλια, αλλά ισχύει καθώς είναι δέσμευση στο μνημόνιο.

-Σε αρκετά νοσοκομεία έχουν ανακοινωθεί οργανωμένες αντιδράσεις, αλλά μέχρι στιγμής δεν ανακοινώθηκε καμία απεργία έστω 24ωρη. Συνδικαλιστές έφτασαν το θέμα στην ΑΔΕΔΥ που εξήγγειλε "κλιμακούμενες κινητοποιήσεις".

-Ανάλογες στρακαστρούκες έριξε και η ΟΛΜΕ καθώς καλούνται πάλι συνελεύσεις σε ΕΛΜΕ με προοπτική απεργίας κατά την έναρξη των σχολείων.

-Ενας Αλβανός εργάτης που έπεσε από στέγη σπιτιού όπου δούλευε, κατέληξε στο νοσοκομείο μετά από 4 μέρες, ήταν 20 χρονών μόνο.

-Αυτοκτόνησε με απαγχονισμό ένας εργαζόμενος του νοσοκομείου Κατερίνης.

-Χαμπάρι δεν πήραν στη ΛΑΡΚΟ, όταν οι συνδικαλΗστες της πλειοψηφίας δέχτηκαν να μιλήσει σε συνέδριό τους χρυσαύγουλος βουλευτής. Αποχώρησαν οι αριστεροί και οι ανεξάρτητοι. Η εταιρεία είναι στο στόχαστρο της ντόπιας χούντας για ξεπούλημα μαζί με την ΕΑΣ, την ΠΥΡΚΑΛ και την ΕΛΒΟ.

-Καθημερινές κινητοποιήσεις ανακοίνωσε η λαϊκή συνέλευση Περιστερίου εξαιτίας του θανάτου του Θανάση στο τρόλεϊ, μετά από επίθεση ελεγκτή εναντίον του.

-Καταγγελία στο ΣΕΠΕ κατέθεσε η ΕΣΗΕΑ για αδήλωτη εργασία στη "ΔΤ", το νέο κρατικό κανάλι της χούντας γιατί "δεν έχουν υπογράψει συμβάσεις εργασίας ούτε όμως και   τηρείται η εργατική και ασφαλιστική νομοθεσία". Η ΠΟΣΠΕΡΤ προσθέτει σε ανακοίνωσή της πλήθος παρανομιών και παρατυπιών, με κυριότερη την ανυπαρξία καταλόγου επιλεχθέντων.

-Σαμποτάρισμα των μηχανημάτων της ΕΡΤ στο Πήλιο από υπαλλήλους του ΟΤΕ καταγγέλει το ΕΕΚ Μαγνησίας. Συγκεκριμένα, ΟΤΕτζήδες που είχαν κλειδιά από την κεντρική είσοδο μπήκαν μαζί με δύο "τεχνικούς από την Αθήνα", σπάσανε τις κλειδαριές του χώρου εκπομπής, έκλεισαν τα μηχανήματα και έβαλαν καινούργια κλειδαριά.

-Φαίνεται πως διώκονται οι εργαζόμενοι του νοσοκομείο Σάμου επειδή εμπόδισαν τη συλλογή "χρυσαυγίτικου αίματος" τον Απρίλιο. Το θέμα ανακίνησε η διοικήτρια του νοσοκομείου που πήγε στον εισαγγελέα. Η υπόθεση είναι σε προκαταρκτική έρευνα.

-Μόλις 35 offshore ελέγχθηκαν σε σύνολο περίπου 7.000 και διαπιστώθηκαν φόροι 40 εκατ. €. Τη  ίδια ώρα, μακροχρόνια άνεργος φιλοξενούμενος σε συγγενή του με μηδενικό εισόδημα και ένα αυτοκίνητο 14 ετών κλήθηκε να πληρώσει στην εφορία 563€, εκ των οποίων τα 200 είναι προκαταβολικός φόρος για την επόμενη χρονιά. Εδώ το εκκαθαριστικό του με σβησμένα τα στοιχεία του.
https://ergasiakodeltio.wordpress.com/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: