Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Εργασιακές ειδήσεις

-Σε 24ωρη απεργία την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ, ενάντια στο ξεπούλημα της εταιρείας και τον αφανισμό  2.000 εργαζόμενων σε έξι Νομούς όπως και την απώλεια   12.500 ΑΦΜ, όπως λένε σε κοινή ανακοίνωση τα σωματεία.

-Ελεύθερα θα πωλούνται ληγμένα προϊόντα από την 1η του Σεπτέμβρη, μέτρο που αναγγέλθηκε μήνες πριν προκειμένου να περιοριστεί η χασούρα των καπιταληστών από την κρίση.

-Κάλεσμα σε πορεία την Τρίτη 27 Αυγούστου στο Περιστέρι, με αρχική συγκέντρωση στις 6μμ στην πλατεία δημαρχείου, από το σωματείο υπαλλήλων βιβλίου χάρτου για το θάνατο του Θανάση.

-Ψαράς 54 ετών πέθανε στη Γαύδο αβοήθητος, ενώ έπαθε ξαφνικά αιμόπτυση. Το νησί είναι καιρό χωρίς γιατρό, ενώ μέχρι πρόσφατα ένας παραθεριστής γιατρός εξυπηρετούσε εθελοντικά.

-1,5 εκατομύριο τσεπώνει η ηγεσία του Περισσού από την πώληση του 902, καθώς 2,2 εκατομύρια είναι φέσια προς το ΙΚΑ  που πληρώνει ο επίσημα άγνωστος αγοραστής.

-Γενική απεργία διαρκείας προτείνουν οι εφοριακοί στην ΑΔΕΔΥ επιμένοντας να ανακοινωθεί τώρα η απεργία που προτείνεται να ξεκινήσει περίπου στις 16 του Σεπτέμβρη. Η "πρόταση" είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την κυβέρνηση για επιστράτευση.

-Η ομοσπονδία εργαζομένων ΕΥΔΑΠ ξεκίνησε καμπάνια ενημέρωσης για την ιδιωτικοποίηση του νερού, με κεντρικό μήνυμα "η ΕΥΔΑΠ πωλείται στο 5% της αξίας της".

-Πορεία καλεί το συντονιστικό πρωτοβάθμιων σωματείων στις 29/8 στη Θεσσαλονίκη, στις 7 στο άγαλμα Βενιζέλου.

-Οσοι/ες πίνετε μπύρα Carlsberg μαθετε πως 130 εργαζόμενοι της εταιρείας στη Δανία είναι σε απεργία διεκδικώντας νέα σύμβαση εργασίας.

Γενικώτερα αυτές τις μέρες μαθαίνουμε πολλές ανακοινώσεις σωματείων για αγώνες, μετά από μια σιγή τουλάχιστον 2 μηνών, που τάραξαν μόνο λίγοι  σε νοσοκομεία που κλείνουν.
https://ergasiakodeltio.wordpress.com

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: