Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Απάντηση του συνδυασμού «ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ» ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΒΙΩΝ – ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ» (Β. Κωνσταντόπουλος)



ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ «ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ»
ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΒΙΩΝ – ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ                                               Κοζάνη 13-05-2014
ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
--------------- 

Ταχ. Δ/νση : Μακεδονομάχων                                         ΠΡΟΣ: Τους Συλλόγους: 
Ταχ. Κώδικας : 505 00 ΣΕΡΒΙΑ                                                   Υπαλλήλων Ο.Τ.Α. Ν. Κοζάνης
Τηλέφ.Σταθερό:2464021764/21769                                            Εργαζομένων Δήμου Κοζάνης
Τηλέφ. κινητό: 6984618885                                                           Εργαζομένων Δήμου Εορδαίας

enotikikinisiservionvelventou@gmail.com            


Αγαπητοί  συνεργάτες

Για τα ερωτήματα που μας θέσατε με την επιστολή σας έχουμε σαφείς και ξεκάθαρες απαντήσεις.

1. Για το ερώτημα της αξιολόγησης των δημοτικών υπαλλήλων, η θέση μας είναι ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί στο δημόσιο ένα δίκαιο και αντικειμενικό σύστημα αξιολόγησης του προσωπικού, που θα συμβάλει στην αναβάθμιση της Δημόσιας Διοίκησης και των προσφερομένων υπηρεσιών στους πολίτες. Οι αξιολογήσεις με την μέθοδο της υποχρεωτικής ποσόστωσης  (25% άριστοι, 60% μέτριοι και 15% ανεπαρκείς) που προβλέπουν οι διατάξεις του Ν. 4250/2014  δεν μας βρίσκουν σύμφωνους γιατί πιστεύουμε ότι δεν συμβάλουν στην ουσιαστική και με αντικειμενικό τρόπο  βελτίωση των υπαλλήλων , αλλά αντιθέτως προκαλούν μόνο προβλήματα. 
Πιστεύουμε σ’ ένα αντικειμενικό και αξιοκρατικό  σύστημα αξιολόγησης των υπαλλήλων, χωρίς ποσοστώσεις,  που θα φέρει αποτελέσματα βελτίωσης των υπαλλήλων και κατ’ επέκταση αύξηση της απόδοσης και παραγωγικότητάς τους.
Επομένως δεν είμαστε διατεθειμένοι να  αποστείλουμε στο υπουργείο στοιχεία  με την μέθοδο της υποχρεωτικής ποσόστωσης και  θα  ζητήσουμε τη σύγκλιση της ΠΕΔ  Κοζάνης ώστε να συναποφασίσουμε και να προτείνουμε στην Κ.Ε.Δ.Ε. να ληφθεί απόφαση μη εφαρμογής των διατάξεων του Ν. 4250/2014 που αφορούν στην «αξιολόγηση», και την εξεύρεση ενός δίκαιου συστήματος αξιολόγησης.

2. Στο ερώτημα της υποχρηματοδότησης των κοινωνικών δομών  των Δήμων (Κ.Α.Π.Η., ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ, ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ), πιστεύουμε στην  προστασία και αναβάθμιση των υπηρεσιών του Δημοσίου και των Ο.Τ.Α. με την αύξηση των πόρων για τη λειτουργία τους, τη βελτίωση των υποδομών και των εξοπλισμών τους. Αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού, αντικειμενικό σύστημα  προσλήψεων, αξιοκρατική στελέχωση, καμιά κατάργηση οργανικών θέσεων.
Για να τα πετύχουμε όλα αυτά θα αγωνιστούμε με τους άλλους δήμους της περιοχής για τη συνέχιση λειτουργίας των κοινωνικών δομών και χωρίς περαιτέρω επιβάρυνση των πολιτών.

3. Στο ερώτημα ποιά είναι η θέση μας στην εκφρασμένη πρόθεση της κυβέρνησης για ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών των Δήμων, απαντάμε πως είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου, και πιστεύουμε οι Δήμοι έχουν πολλές δυνατότητες να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της εποχής και να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των δημοτών διατηρώντας το  κοινωνικό τους πρόσωπο.     

4. «Διαχείριση απορριμμάτων μέσω ΔΙΑΔΥΜΑ - προγραμματικές συμβάσεις με ιδιωτικές εταιρείες – μόνοι μέτοχοι της εταιρείας είναι οι Δήμοι».  Στο ερώτημα αυτό απαντάμε ότι η εταιρεία ιδρύθηκε από τους Δήμους (μέτοχοι) σε επίπεδο Περιφέρειας με σκοπό τη βιώσιμη εφαρμογή μεθόδων Μηχανικής Eπεξεργασίας & Αξιοποίησης των αστικών απορριμμάτων και τη μεγιστοποίηση της Ανάκτησης των ανακυκλώσιμων υλικών. Η Δυτική Μακεδονία έχει πλέον απαλλαγεί οριστικά από το αίσχος των ανεξέλεγκτων χωματερών. Από τα μέσα του 2005 η διαχείριση των απορριμμάτων γίνεται με απόλυτα ασφαλή τρόπο, με σεβασμό για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία. Στόχος είναι η συνεισφορά βελτιωμένων υπηρεσιών στον πολίτη  και με τη μικρότερη οικονομική επιβάρυνσή του. Κάθε άλλη προσπάθεια που θα φέρει διαφορετικά αποτελέσματα μας βρίσκει αντίθετους.


Την επομένη των εκλογών να είστε βέβαιοι ότι αιρετοί και εργαζόμενοι με κοινές προσπάθειες  θα αντιμετωπίσουμε τα δύσκολα ζητήματα που θα προκύψουν.    
       
                                                    Κωνσταντόπουλος Βασίλης
                                                   Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Σερβίων-Βελβεντού

Δεν υπάρχουν σχόλια: