Τρίτη 6 Μαΐου 2014

ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ: ΠΡΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ

Συνάδελφοι,
το κάτωθι κείμενο μοιράστηκε στους υποψηφίους δημάρχους των τεσσάρων δήμων της Π.Ε. Κοζάνης.
Αύριο Πέπτη θα σταλεί και προς κοινοποίηση στα μμε.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό οι υποψήφιοι να ξεκαθαρίσουν τις διαθέσεις τους σχετικά με τα εργασιακά θέματα που μας απασχολούν και κατ' επέκταση με το κομμάτι που λέγεται "συμμορφώνομαι με τις πολιτικές εξαθλίωσης της συγκυβέρνησης".

Με ενδιαφέρον επίσης αναμένουμε να ακούσουμε το ΟΡΑΜΑ, το ΠΛΑΝΟ , το ΣΧΕΔΙΟ, το πως θέλουν να είναι οι δήμοι που θα παραδώσουν σε πέντε χρόνια μετά τη θητεία τους, από τους υποψηφίους δημάρχους και Δ.Σ.
Ακολουθεί το κείμενο που μοιράστηκε:
 

06.05.2014


           ΠΡΟΣ:  ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ..........


Αγαπητέ κε .............,
Η τριπλή εκλογική αναμέτρηση είναι πια θέμα ημερών.
Οι υποψήφιοι συνδυασμοί οφείλουν να τοποθετηθούν για τα θέματα που απασχολούν την κοινωνία και να διατυπώσουν ξεκάθαρες θέσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι σύλλογοι εργαζομένων στους ΟΤΑ της Π.Ε. Κοζάνης, που εκπροσωπούμε πάνω από χίλιες οικογένειες εργαζομένων πολιτών, ζητούμε συγκεκριμένες τοποθετήσεις από τον συνδυασμό σας,  πάνω σε μεγάλης σημασίας για τους δημοτικούς υπαλλήλους ζητήματα, που θα κληθείτε να διαχειριστείτε:
  1. Ποια είναι η θέση του συνδυασμού σας στην αποκαλούμενη «αξιολόγηση» των δημοτικών υπαλλήλων?
  2. Υπενθυμίζουμε ότι :
Ø      μέχρι τις 30 Ιουνίου πρέπει να δοθούν στο υπουργείο τα νούμερα των υπαλλήλων που ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ θα πρέπει να «αξιολογηθούν» ως μη ικανοί (15% του προσωπικού) και μέχρι τις 31 Αυγούστου πρέπει να δοθούν και τα ονόματα αυτών των υπαλλήλων. Είναι σύμφωνος ο συνδυασμός σας με αυτή την μορφή «αξιολόγησης»; Εάν όχι, πως ακριβώς σκοπεύει να αντιδράσει ώστε να μην εφαρμοστεί αυτού του είδους η «αξιολόγηση»;
Ø      οι νέες δημοτικές αρχές θα αναλάβουν τη διαχείριση των ΟΤΑ μετά το τέλος της «αξιολόγησης».
  1. Ποια είναι η θέση του συνδυασμού σας για την συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση των δήμων που οδηγεί στην ουσιαστική κατάργηση των κοινωνικών δομών;  Πως σκοπεύει να προασπίσει την συνέχιση λειτουργίας των Κ.Α.Π.Η., των παιδικών σταθμών, του προγράμματος  «βοήθεια στο σπίτι» και των υπόλοιπων πολιτικών πρόνοιας;
  2. Ποια είναι η θέση του συνδυασμού σας στη δεδομένη και εκφρασμένη πρόθεση της συγκυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει μεγάλο μέρος των υπηρεσιών των δήμων, ξεκινώντας από την αποκομιδή των απορριμμάτων και πως σκοπεύετε να προασπιστείτε το δημόσιο χαρακτήρα των Ο.Τ.Α.;  (εάν βέβαια διαφωνείτε με την πρόθεση της συγκυβέρνησης).
  3. Ποια είναι η θέση του συνδυασμού σας για την διαχείριση των απορριμάτων μέσω της ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ. και τις προγραμματικές συμβάσεις στις οποίες έχει προχωρήσει με ιδιωτικές εταιρείες, καθώς οι δήμοι είναι οι μόνοι μέτοχοι της εταιρείας; 

Ευχαριστούμε για την προσοχή σας και αναμένουμε με ενδιαφέρον για τις απαντήσεις σας.

Σύλλογος Υπαλλήλων Ο.Τ.Α. Ν. Κοζάνης

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων  Κοζάνης

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Εορδαίας


Δεν υπάρχουν σχόλια: