Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Ο.Τ.Α. Ν.  ΚΟΖΑΝΗΣ                                                      Κοζάνη   17-07-2020


Δ/νση : Ζαφειράκη    6                                               
Ταχ.Κώδικας:   501 00 ΚΟΖΑΝΗ
e-mail: sypota@yahoo.gr                           
  www.edkozanis.blogspot.gr                      

Η επίθεση κατά των υπαλλήλων στη ΔΟΥ Κοζάνης είναι ξεκάθαρα δολοφονική επίθεση κατά εργαζομένων.  Ως τέτοια οφείλει να αντιμετωπιστεί.

Θα ειπωθούν πολλά για την ψυχική και πνευματική κατάσταση του δράστη. Δεν είναι καθόλου τυχαίο όμως ότι η επίθεση στράφηκε κατά δημοσίων υπαλλήλων.

Εμείς θα τονίσουμε το πλήθος των λεκτικών, σωματικών και ψυχολογικών επιθέσεων που έχουν δεχτεί τα τελευταία χρόνια δημοτικοί υπάλληλοι (μεταξύ των οποίων και μέλη του Συλλόγου μας με ευθεία απειλή με όπλο), νοσοκομειακοί γιατροί και νοσηλευτές και άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι. 

Η συνειδητή στοχοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων από συγκεκριμένους επαγγελματίες πολιτικούς και μ.μ.ε. δεν μας εκπλήσσει. Η τακτική του «διαίρει και βασίλευε», η τακτική δημιουργίας αποδιοπομπαίων τράγων, η δημιουργία συνθηκών κοινωνικού αυτοματισμού είναι βασικό συστατικών αντιλαϊκών πολιτικών, καθεστώτων που αδυνατούν να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Συγκεκριμένοι επαγγελματίες πολιτικοί και «δημοσιογράφοι»  έχουν στήσει τις καριέρες τους πάνω σε συντονισμένες επιθέσεις κατά του δημοσίου και των εργαζομένων του, όπως και κατά των εργαζομένων συνολικά.

Οι δημοτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι υποφέρουν όπως όλος ο κόσμος από τις πολιτικές λιτότητας και αναδιανομής του εισοδήματος υπέρ των μεγάλων συμφερόντων. 

Δεν θα γίνουμε σε καμία περίπτωση ο σάκος του μποξ για κάθε απελπισμένο, ψυχικά άρρωστο ή «άρρωστο», οποιονδήποτε δεν μπορεί να αντιληφθεί το παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες όλων μας.
Είναι αυτονόητη η συμπαράσταση και οι ευχές μας για ανάρρωση στα θύματα της επίθεσης και σαν Σύλλογος θα σταθούμε στο πλάι τους σε οτιδήποτε μας ζητηθεί.

Σ.Υπ.ΟΤΑ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: