Κυριακή 26 Ιουλίου 2020

Λεχαινά: Αυτοδιοικητικός λέει ότι η φιλοξενία παιδιών με αναπηρία στο ίδιο κτίριο που έχει διαμέρισμα απαξιώνει την αξία του

(να υπενθυμίσουμε ότι οι αιρετοί ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ από τους πολίτες)

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Διονύσης Μάλιαρης, έστειλε εξώδικο στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Δυτικής Ελλάδας, διαμαρτυρόμενος για τη στέγαση ατόμων με αναπηρία σε κτίριο, στα Λεχαινά, όπου έχει και αυτός διαμέρισμα εκεί, επειδή η παρουσία τους θα απαξιώσει την ιδιοκτησία του!


Είναι πραγματικά να απορείς με ορισμένους ανθρώπους...
Σύμφωνα με το dete.gr, o επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Διονύσης Μάλιαρης, έστειλε εξώδικο στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Δυτικής Ελλάδας, διαμαρτυρόμενος για τη στέγαση ατόμων με αναπηρία σε κτίριο, στα Λεχαινά, όπου έχει και αυτός διαμέρισμα εκεί, επειδή η παρουσία τους, όπως λέει, θα απαξιώσει την ιδιοκτησία του και θα έχει μηδενική μισθωτή αξία!
Είναι πραγματικά απίστευτο και όμως αληθινό.
Στο εν λόγω κτίριο, σημειώνεται στο ίδιο δημοσίευμα, η διοίκηση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο της προωθούμενης αποϊδρυματοποίησης, προέβη στη μίσθωση και στη διαμόρφωση του ισογείου του εν λόγω ακινήτου, στον πρώτο όροφο του οποίου έχει το διαμέρισμα του ο κ. Μάλιαρης, για τη δημιουργία ΣΥΔ (Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης), όπου θα φιλοξενηθούν τέσσερα παιδιά με ειδικές ανάγκες, τα οποία, προς το παρόν, φιλοξενούνται στο ΚΕΠΕΚ Λεχαινών.
Ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ», λοιπόν, λέει στο εξώδικό του -που κοινοποίησε στην υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου- για τα παιδάκια ότι «δεν θα είναι εύκολο να ελεγχθούν, από απόψεως αντιδράσεων, φωνών, θορύβων...».
Αναφέρει, δε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα: «Πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι οι μισθωτές του διαμερίσματος ιδιοκτησίας μου έχουν αντιρρήσεις επί της στεγάσεως στην ίδια οικοδομή του συγκεκριμένου ιδρύματος/παραρτήματος, δεδομένου ότι τα άτομα που θα φιλοξενηθούν ως άτομα με ειδικές ανάγκες δεν θα είναι εύκολο να ελεγχθούν από απόψεως αντιδράσεων, φωνών, θορύβων, στη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας, συνεπώς και σε ώρες κοινής ησυχίας, οπότε θα είναι με βεβαιότητα αδύνατη η συνοίκηση στην ίδια οικοδομή. 
Συνεπώς, είναι προφανές ότι ουδείς θα μπορέσει να κατοικήσει στο διαμέρισμα μου, με αποτέλεσμα να απαξιώνεται πλήρως η ιδιοκτησία μου, αφού θα έχει μηδενική μισθωτή αξία. Με την παρούσα ΣΑΣ δηλώνω ότι ως συγκύριος της οικοδομής (ιδιοκτήτης διαμερίσματος του 1ουορόφου) ΔΕΝ ΣΥΝΑΙΝΩ στην ανωτέρω προοριζόμενη χρήση του ισογείου ορόφου».
Παραλαμβάνοντας το εξώδικο, ο πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Δυτικής Ελλάδας, Νίκος Σταθακόπουλος, έπεσε από τα σύννεφα, αλλά απάντησε στον κ. Μάλιαρη, επίσης με εξώδικο, απορρίπτοντας ως αβάσιμες τις αιτιάσεις του.


Δεν υπάρχουν σχόλια: