Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Νέα συνάντηση είχε χθες (20-7 -2020)το μεσημέρι η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκογια τα φλέγοντα και εκκρεμή θέματα που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους εργαζόμενους της. 

Υπενθυμίζεται πώς η τελευταία συνάντηση των δύο πλευρών, που είχε πραγματοποιηθεί στις 23 Ιουνίου 2020,απέβη άκαρπη, καθώς ο κ. Τάκης Θεοδωρικάκος επέμεινε σε μία παρελκυστική τακτική για όλα τα ζητήματα.Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. έθεσε εκ νέου στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο τα μείζονα ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως το πρόβλημα των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (Β.Α.Ε.) και του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, την κατάργηση του θεσμικού πλαισίου που επιτρέπει τις ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών των Δήμων, είτε με ισχνές πλειοψηφίες Δημοτικών Συμβουλίων (άρθρο 178του Ν.4635/2019), είτε μέσω Οικονομικών Επιτροπών(άρθρο 117 του Ν.4674/2020), ενώ ζήτησε να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες της υπηρεσίες των Ο.Τ.Α.και να μονιμοποιηθούν εργαζόμενοι που αποδεδειγμένα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες αφού εργάζονται ανελλιπώς επί σειρά πολλών ετών.Τέθηκαν επίσης στον κ. Τάκη Θεοδωρικάκο από τα Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής χρόνια και εκκρεμή προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των εργαζομένων σε αυτή, για τα οποία πάντως ο Υπουργός Εσωτερικών δεν είπε λέξη. Ακολούθησε την ίδια τακτική επιδεικτικής απαξίωσης των εργαζομένων τη Τοπικής Αυτοδιοίκησης αφού το μόνο που αρκέστηκε να πει είναι... «καλό καλοκαίρι και στο επανιδείν»!!! 

Το μόνο που αρκέστηκε να πει είναι πως μέχρι τον προσεχή Σεπτέμβριο οι Σχολικές Καθαρίστριες θα προσλαμβάνονται με σχέση εργασίας Ορισμένου Χρόνου όταν ως Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. επιμείναμε πως το αίτημά μας είναι η μονιμοποίησή τους. Αν οκ. Τάκης Θεοδωρικάκος ως αρμόδιος Υπουργός καλά θα κάνει να ασχοληθεί με τα προβλήματα των εργαζομένων που οφείλει να επιλύει αντί νααναλώνεται σε επικοινωνιακές, ατελέσφορες και αδιέξοδες συναντήσεις μόνο και μόνο για να ισχυριστεί πως κάνει διάλογο με τα Συνδικάτα.Δεν επέδειξε καμιά διάθεση επίλυσης του παραμικρού αιτήματος. Στο κ. Τάκη Θεοδωρικάκο η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. παρέδωσε αναλυτικό Υπόμνημα με τα αιτήματα των εργαζομένωνστην Τοπική Αυτοδιοίκησητο οποίο και σας επισυνάπτουμε.
           
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ξεκαθαρίζει πως στηνεπόμενη συνάντηση, που ο Υπουργός Εσωτερικών την προσδιόρισε περίπου στις 20 Αυγούστου 2020, καλό θα είναι να δοθούν συγκεκριμένες λύσεις και χρονοδιαγράμματα.Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν αποδέχονται τον εμπαιγμό, και την απαξίωση του κ. Τάκη Θεοδωρικάκου που μαθηματικά οδηγεί στην σύγκρουση. Σύντομα θα λάβουν ηχηρή απάντηση από έναν κλάδο που βρίσκεται πάντα και αποδεδειγμένα στην πρώτη γραμμή της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο, αλλά και στους αγώνες για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων που εκπροσωπεί. 

           ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: