Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020

Τυχαία περιστατικά οι επιθέσεις σε δημοσίους υπαλλήλους; Μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο.....

18.08.2014 Ισχυρή αστυνομική δύναμη βρίσκεται αυτή τη στιγμή στον ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων) στην Κοζάνη, αφού σύμφωνα με τις πληροφορίες ένοπλος έχει εισβάλει στα γραφεία υπό την απειλή καραμπίνας

04.08.2016 Το πρωί της Πέμπτης 4 Αυγούστου 2016, ένοπλος δημότης οπλισμένος με δίκαννο πυροβόλο όπλο, εισέβαλλε στο δημοτικό κατάστημα Λιβαδερού του δήμου Σερβίων – Βελβεντού. Απείλησε, έβρισε και χτύπησε τον συνάδελφο, ο οποίος ευτυχώς κράτησε την ψυχραιμία του και κατάφερε να τον αφοπλίσει. Φυσικά κατατέθηκε η ανάλογη καταγγελία στο Α.Τ. Σερβίων. Το περιστατικό δεν αφορά έναν «ευέξαπτο» πολίτη που «παραφρόνησε» από την «άδικη ταλαιπωρία» που τον υποβάλλει το δημόσιο, χαρακτηρισμοί που κατά κόρον χρησιμοποιούνται από τα λαϊκιστικά μμε. Αφορά έναν πολίτη που έχοντας προσωπικές διαφορές με άλλον πολίτη καταφέρθηκε εναντίον του εργαζόμενου θεωρώντας πως προσωποποιεί την πηγή του κακού.

 17.10.2018 Αντιδήμαρχος ζήτησε το λόγο από τον συγκεκριμένο υπάλληλο γιατί δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες αντικατάστασης κολόνας φωτισμού, που είχε αχρηστευθεί, εδώ και πολύ καιρό, μετά από τροχαίο ατύχημα. Ο Αντιδήμαρχος του επιτέθηκε αρχικά φραστικά και όταν του απάντησε ότι δεν είναι δική του ευθύνη και δε θα αναλάβει τις ευθύνες τις δικές τους, τότε ο Αντιδήμαρχος χειροδίκησε σε βάρος του πιάνοντάς τον από το λαιμό.
Επικράτησε πανικός και τελικά ο υπάλληλος βρέθηκε στο Κέντρο Υγείας Μακρακώμης. Στη συνέχεια, αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, μετέβη στο ΑΤ Σπερχειάδας όπου και υπέβαλε μήνυση με αποτέλεσμα ο Αντιδήμαρχος να αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου για να συλληφθεί.

24.03.2019 Σοβαρό επεισόδιο με “πρωταγωνιστές” Δημοτικό υπάλληλο του Τομέα Καθαριότητας και Πρόεδρο χωριού που βρίσκεται στα διοικητικά όρια του Δήμου Πατρέων, σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου. Συγκεκριμένα η λεκτική διαφορά των δυο ανδρών για θέματα που αφορούν στην καθαριότητα της περιοχής, ξέφυγε καθώς - σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του θύματος - ο Πρόεδρος του χωριού δεν δίστασε να τον απειλήσει αρχικά με κλαδευτήρα και στη συνέχεια με καραμπίνα. Ο δράστης αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου


21.05.2019 Όπως καταγγέλλουν εκπρόσωποι των γιατρών (Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς) και των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), τη νύχτα της 21ης προς την 22α Μαΐου, περίπου δέκα άτομα που ειδοποιήθηκαν από συνοδό ενός τραυματία εισέβαλαν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας και επιτέθηκαν σε εφημερεύοντα ειδικευόμενο γιατρό.

11.06.2019  ο περιστατικό άσκησης λεκτικής, αλλά κυρίως σωματικής βίας (την έπιασε από το λαιμό με σκοπό να την προκαλέσει ασφυξία) σε βάρος της συναδέλφου οδοκαθαρίστριας, που συνέβη στην Τρίτη 11 Ιουνίου 2019 επί της οδού Βασιλέως Κωνσταντίνου στο Αίγιο, είναι απερίφραστα καταδικαστέο. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να υβρίζει και να ασκεί σωματική βία σε βάρος συνανθρώπου του, πόσο μάλλον κατά εργαζόμενου που μοχθεί και ο ίδιος για τα προς το ζην.

 09.01.2020 Θύμα ξυλοδαρμού από γυναίκα συνοδό ασθενή έπεσαν νοσηλεύτρια και υπάλληλος φύλαξης του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» μάλιστα η μια από τις δυο γυναίκες χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο τμήμα βραχείας νοσηλείας του νοσηλευτικού ιδρύματος

06.02.2020  «Δολοφονική» επίθεση οδηγού ΤΑΞΙ στο Ρέθυμνο, σε βάρος πληρώματος συνεργείου αποκομιδής απορριμμάτων και συγκεκριμένα κατά του οδηγού του απορριμματοφόρου.
Όπως καταγγέλλεται από εργαζομένους του Δήμου Ρεθύμνης, ο οδηγός επιχείρησε να πατήσει με το ΤΑΞΙ τον οδηγό του βαρέως οχήματος!
Ευτυχώς, ο δημοτικός υπάλληλος – μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων είναι καλά στην υγεία του.
Ο Σύλλογος κατέθεσε μήνυση κατά του οδηγού του ΤΑΞΙ.

28.05.2020 Σύμφωνα με τον Σύλλογο Εργαζομένων Δήμου Πύργου-Αρχαίας Ολυμπίας-Ζαχάρως, στις 26 Μαΐου 2020, δύο πολίτες εισήλθαν στο χώρο της Κοινωνικής Υπηρεσίας, παραβιάζοντας τις σχετικές διατάξεις των μέτρων του υπουργείου Εσωτερικών προς αποφυγή διάδοσης του Covid-19 και αγνοώντας τις ενστάσεις και τις αντιδράσεις του υπαλλήλου που ήταν στην είσοδο, κατευθύνθηκαν στο γραφείο της αρμόδιας υπαλλήλου με απειλητικές διαθέσεις.
«Της επιτέθηκαν λεκτικά με φράσεις «σε έχω βάλει στο μάτι», «θα με βρεις μπροστά σου», «θα τα πούμε», αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα προβούν και σε ενέργειες με στόχο την πρόκληση σωματικής βλάβης βάρος της, με απώτερο στόχο την τρομοκράτηση και τον εκφοβισμό της συναδέλφου για να υποκύψει σε παράνομες πράξεις και να αποσπάσουν χρήματα του δημοσίου συγγενικά τους πρόσωπα για τα οποία δεν είχαν κριθεί δικαιούχοι βάσει των σχετικών διατάξεων», καταγγέλλει η ΠΟΕ-ΟΤΑ.


15.06.2020 Όπως γνωστοποίησε η Ένωση Εργαζομένων του Νοσοκομείου, η νοσηλεύτρια της Β΄ Παθολογικής Κλινικής δέχθηκε λεκτική και σωματική βία από σύνοδο ηλικιωμένης ασθενούς κατά την εκτέλεση της απογευματινής της βάρδιας.
Δράστης του συμβάντος, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ήταν η σύνοδος ηλικιωμένης ασθενούς, η οποία στο άκουσμα της αναγκαιότητας μεταφοράς της μητέρας της σε άλλο θάλαμο, για να χρησιμοποιηθεί ο θάλαμος που τη φιλοξενούσε για ανοσοκατεσταλμένο αιματολογικό ασθενή, εξαπέλυσε έντονη φραστική επίθεση στη νοσηλεύτρια, αποθώντας την και πετώντας ταυτόχρονα προς πάσα κατεύθυνση ότι έβρισκε μπροστά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: