Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

ΠΟΕ-ΟΤΑ: ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

 

Αθήνα, 24 Ιουνίου 2021

 

 

                                                                                         Αριθμ. Πρωτ.: 245

 

 

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ

ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή Λάρισας, η οποία επιχειρεί να αναθέσει σε ιδιώτες τον ηλεκτροφωτισμό της πόλης με μία μακροχρόνια σύμβαση δέκα (10) χρόνων, το κόστος της οποίας θα κληθούν να πληρώσουν οι Δημότες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων Νομού Λάρισας, η Δημοτική Αρχή βάζει προς απόφαση το θέμα στην Οικονομική Επιτροπή, την ΠΕΜΠΤΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021, στην προσπάθειά της να συνεχίσει το «ξεπούλημα» των Δημοτικών Υπηρεσιών στα ιδιωτικά-επιχειρηματικά συμφέροντα. Σημειώνεται πώς ήδη έχει εκχωρήσει το μεγαλύτερο μέρος της υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου σε ιδιώτες με διετή σύμβαση.

Σημειώνεται πώς όλες οι εργασίες που περιγράφονται και προτείνεται να ανατεθούν σε εργολάβο, όσον αφορά στον ηλεκτροφωτισμό, μπορούν να εκτελεστούν από το εργατικό δυναμικό του Δήμου, αφού και την τεχνογνωσία διαθέτει και την εμπειρία. Αυτό όμως είναι ψιλά γράμματα για την Δημοτική Αρχή της Λάρισας, η οποία αφού φρόντισε να απαξιώσει την υπηρεσία Ηλεκτροφωτισμού μη διεκδικώντας προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, προχωρά τώρα στο επόμενο προσχεδιασμένο όπως φαίνεται βήμα, την εκχώρηση της υπηρεσίας σε ιδιώτες.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει κατηγορηματικά την Δημοτική Αρχή Λάρισας για την απόφαση της να εκχωρήσει σε ιδιώτες τον ηλεκτροφωτισμό της πόλης και στηρίζει τις όποιες αποφάσεις και ενέργειες του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων Νομού Λάρισας προκειμένου να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας, τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εν τέλει, τα συμφέροντα των Δημοτών.

 

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: