Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

Συνάφεια αντικειμένου απασχόλησης με μεταπτυχιακό τίτλο, υπαλλήλων που μετατάσσονται σε άλλο κλάδο ή σε άλλον φορέα

ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΣΝΕΤ

Συνάφεια αντικειμένου απασχόλησης με μεταπτυχιακό τίτλο, υπαλλήλων που μετατάσσονται σε άλλο κλάδο ή σε άλλον φορέα

Με το έγγραφο Υπ. Οικ. 2/83320/ΔΕΠ/04.06.2021 επισημαίνονται τα εξής σχετικά με την εξέταση συνάφειας αντικειμένου απασχόλησης υπαλλήλων που είναι κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων, σε περίπτωση μετάταξης υπαλλήλου σε άλλο κλάδο ή από ένα φορέα σε άλλον:

Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.3 του άρθρου 9 του Ν. 4354/2015 (ΦΕΚ 176Α), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 146 του ν.4483/2017, καθώς και τις οδηγίες της αριθμ. 2/31029/ΔΕΠ/6-5-2016 εγκυκλίου του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, η κατάταξη στα προωθημένα ΜΚ, των υπαλλήλων που είναι κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων, πραγματοποιείται μόνο όταν το περιεχόμενο των εν λόγω τίτλων είναι συναφές με το αντικείμενο απασχόλησης του υπαλλήλου, όπως προκύπτει από την προκήρυξη της θέσης κατά την πλήρωση ή την περιγραφή της θέσης εργασίας από τον Οργανισμό της Υπηρεσίας. Για τη συνδρομή της προϋπόθεσης αυτής θα πρέπει να αποφαίνεται Υπηρεσιακό Συμβούλιο ή το αρμόδιο προς διορισμό όργανο στην περίπτωση απουσίας υπηρεσιακού συμβουλίου, το οποίο είναι αρμόδιο να κρίνει τη συνάφεια του τίτλου σπουδών με το αντικείμενο απασχόλησης του υπαλλήλου.

Τα ανωτέρω θα εφαρμοστούν και στην περίπτωση υπαλλήλων, οι οποίοι μετατάχθηκαν σε άλλο κλάδο καθώς υπήρξε μεταβολή στο αντικείμενο απασχόλησής τους καθώς και στην περίπτωση υπαλλήλων που μετατάσσονται από ένα φορέα του Δημοσίου σε έναν άλλο φορέα. Συνεπώς, το αρμόδιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο θα κρίνει την συνάφεια με το νέο αντικείμενο απασχόλησής τους στην υπηρεσία τους.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: