Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022

ΠΟΕ-ΟΤΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

 

Αθήνα, 23 Σεπτεμβρίου 2022

 

                                                                                     Αριθμ. Πρωτ.:512

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξή της στους εργαζομένους του Δήμου Ναυπλιέων, που κατέθεσαν έγκληση και μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Ναυπλίου καταγγέλλοντας ότι ο Δήμος όχι μόνο δεν τους χορηγεί, όπως οφείλει τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.), αλλά διέρρευσε πλαστογραφημένη κατάσταση ονομάτων στην οποία εμφανίζονται υπάλληλοι να έχουν λάβει για το 2022 τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.).

Η προσφυγή στη Δικαιοσύνη έγινε προκειμένου να αποκαλυφθεί η αλήθεια, καθ' ότι, όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αργολίδας, η πλαστογραφημένη κατάσταση προσκομίσθηκε στην Επιθεώρηση Εργασίας, στο πλαίσιο ελέγχου που πραγματοποιήθηκε στο Αμαξοστάσιο του Δήμου Ναυπλιέων. 

Για την υπόθεση αναμένεται να διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση στο πλαίσιο της οποίας τόσο οι υπεύθυνοι του Δήμου Ναυπλιέων όσο και τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (Μ.Μ.Ε.) που δημοσίευσαν την πλαστή κατάσταση θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για σωρεία ποινικών και πειθαρχικών αδικημάτων.

Η Δημοτική Αρχή είναι έκθετη και υπόλογη και οφείλει να δώσει απαντήσεις για το πολύ σοβαρό αυτό θέμα. Ενώπιον πλέον της Δικαιοσύνης.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. είναι αλληλέγγυα στους εργαζόμενους του Δήμου Ναυπλιέων και στηρίζει τις ενέργειες τους προκειμένου να λάμψει η αλήθεια και να τιμωρηθούν, εάν προκύψουν τελικά ευθύνες, οι υπαίτιοι. 

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: