Τρίτη 14 Μαΐου 2013


Εργασιακές ειδήσεις σε περίληψη

-19η μέρα απεργίας σήμερα στη ΜΕΒΓΑΛ, οι εργαζόμενοι παλεύουν απλήρωτοι επί 5 μήνες, έξω από την πύλη του εργοστασίου στην ΑΘήνα.

-Συνεχιζεται η ψηφοφορία στις κατα τόπους ΕΛΜΕ σήμερα σχετικα με την πρόταση της ΟΛΜΕ για απεργία στις 17/5 και 5μερη απεργία από τις 20/5. Μέχρι στιγμής δεν έχει βγει αρνητική απόφαση, ενώ το ΠΑΜΕ κατεβάζει παντού παράλληλα και τη δική του πρόταση για απεργία πριν τις εξετάσεις. Δείτε περισσότερα σε άλλη ανάρτηση εδώ.

-10 άτομα πήγαν στη σημερινη της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος ενάντια στην επιστράτευση των εκπαιδευτικών. Η ΑΔΕΔΥ κήρυξε για σήμερα 24ωρη απεργία μετά από πρόταση του ΠΑΜΕ και στήριξη από ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ.

-Μικρή συμμετοχή είχαν και οι σημερινές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε άλλες πόλεις σήμερα, στα πλαίσια της απεργίας της ΑΔΕΔΥ

-Το ΑΠΕ διέδωσε το πρωί πως ανεστάλη το προεδρικό διάταγμα για τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών.

-210 απολύσεις στη γραμμή Πέραμα-Σαλαμίνα προκαλεί η απόφαση του υπουργείου Ναυτιλίας να μην επιτρέψει τη δρομολόγηση των φέρρυ μπόουτ των δύο κοινοπραξιών επειδή δεν είναι ασφαλισμένα σε τρίτους έναντι κινδύνων κατά την πλεύση, όπως επιτάσσει προεδρικό διάταγμα. Στη γραμμή μπήκαν δύο άλλα πλοία. Η κοινοπραξία χρησιμοποιεί τις απολύσεις για να πιέσει σε δίμηνη παράταση.

-Διαδηλώσεις χτες στην ΑΘήνα και πολλές πόλεις ενάντια στην επιστράτευση των εκπαιδευτικών, δείτε σχετικές αναρτήσεις εδώ.

-Μπλόκο έστησαν χτες εργαζόμενοι στο ΚΘΒΕ και δεν επέτρεπαν την είσοδο στα μέλη του ΔΣ. Καταγγέλλουν ότι λίγες μέρες πριν τη λήξη της θητείας τους έχουν επιδοθεί σε ένα όργιο αποφάσεων εναντίον του θεάτρου και των εργαζομένων εμπλέκοντάς το ακόμη και με το ΕΣΠΑ.

-Ο δάσκαλος Στέφανος Γκουλιώνης στη Λάρισα τέθηκε σε αναγκαστική αργία. Είχε διαμαρτυρηθεί μαζί με άλλους την 25η Μαρτίου ενάντια στα οικονομικά μέτρα και τιμωρείται έτσι από το κράτος.

-Δεν υπογράφει ο ΣΕΒ τη νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σϋμβαση Εργασίας και προτείνει "πρωτόκολλο συμφωνίας" που θα περιλαμβάνει το επίδομα γάμου, ενώ δέχονται να υπογράψουν τη συβαση οι άλλοι "εταίροι" της ΓΣΕΕ. Η κατάσταση είναι πολύ ρευστή και προσπαθούν με κοροϊδίες να κρατήσουν μακριά την κοινωνική έκρηξη. Τα αφεντικά θέλουν να πετσοκόψουν όσο μπορούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: