Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

 Σωματείο Εργαζομένων στους Βρεφονηπιακούς και νηπιακούς σταθμούς:Κήρυξη απεργίας την Πέμπτη 23 Μαϊου

Το Σωματείο Εργαζομένων  στους Βρεφονηπιακούς και νηπιακούς σταθμούς (μέσω ΕΣΠΑ), πραγματοποίησε Γενική Συνέλευση  την Πέμπτη 16 Μαϊου 2013 και ώρα 19.30, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κεντρου Ν. Κοζάνης.
Όλα τα μέλη των εργαζομένων των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Κοζάνης, παρευρέθησαν στην Γενική Συνέλευση, υπήρξε απαρτία, και αποφάσισαν ομόφωνα τα εξής :
Το  Σωματείο  προκηρύσει επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες αρχής γενομένης την Πέμπτη 23 Μαϊου 2013 και ώρα 7.00 π.μ. με τα παρακάτω αιτήματα :

  1. Να εξοφληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους συναδέλφους , οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι από τον Ιανουάριο του έτους 2013 μέχρι και σήμερα
  2. Την συνέχιση της οικονομικής ενίσχυσης από ευρωπαϊκούς πόρους με βιώσιμη βάση
  3. Την διακοπή της οικονομικής ενίσχυσης, των ιδιωτικών επιχειρήσεων  από τους Ευρωπαϊκούς πόρους
  4. Την σύσταση νέων μόνιμων υπηρεσιών στους ΟΤΑ που θα διαχειρίζονται εξ ολοκλήρου την λειτουργία των δομών
  5. Την άμεση ψήφιση Υπουργικής Απόφασης από το αντίστοιχο Υπουργείο με θέμα την ανανέωση των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου του προσωπικού που απασχολείται στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς
Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για την συνέχιση λειτουργίας των κοινωνικών δομών και την αγωνία των εργαζομένων σε αυτές μετά το 2013.
  1. Τι θα γίνει τώρα που η Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση έχει φτάσει στο τέλος της;
  2. Ήρθε το τέλος των παραπάνω δομών φροντίδας παιδιών όπως τις γνωρίζουμε και η Ελλάδα θα επιστρέψει πίσω το 1998, τότε που οι παροχές ήταν ανύπαρκτες στην ενδοχώρα;
  3. Ποια θα είναι η στρατηγική υλοποίησης σε έναν νέο κύκλο δράσης (μετά το 2013), θα ενταχθούν άραγε οι δομές στο ΕΣΠΑ 2014-2020;
Εμείς οι εργαζόμενοι έχουμε περιέλθει σε πλήρη  απόγνωση και δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στα αναγκαία, δεν μπορούμε να επιβιώσουμε.
Ζητάμε από τον καθένα χωριστά και από όλους μαζί την συμπαράσταση σας, με βασικά αιτήματα την εξόφληση άμεσα των δεδουλευμένων μας και την διατήρηση, την ενίσχυση και αναβάθμιση των δομών φροντίδας των παιδιών μας, των παιδιών που φιλοξενούνται στις συγκεκριμένες δομές.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών να συμμετέχουν δυναμικά στην απεργία και να είναι σε συνεχή επικοινωνία με το Δ.Σ του Σωματείου μας.
Καλούμε όλους να παρευρεθούν στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποηθεί μπροστά στο Δημαρχείο, την Πέμπτη 23 Μαϊου και ώρα 8.00π.μ.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
Η Πρόεδρος


Μωραϊτη Μαλαματή
Η Γεν . Γραμματέας


Νἐνου Αλίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: