Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Έθαψαν λόγω… κορονοϊού και καρνάβαλου την κατάργηση της 13ης σύνταξης και το νέο ασφαλιστικό

Δεκτό επί της αρχής και επί του συνόλου, μετά και την ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ έγινε το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Με την πλειονότητα των ΜΜΕ να ασχολείται κυρίως με τον κορονοϊό και την κατάργηση των καρναβαλικών εκδηλώσεων, η κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή εξοστρακίστηκε από τα κύρια θέματα δελτίων ειδήσεων και ιστοσελίδων…


Επί συνόλου 286 παρόντων βουλευτών, υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου ψήφισαν 158 βουλευτές της συμπολίτευσης και κατά 128 βουλευτές της αντιπολίτευσης.
Στην ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ για το άρθρο 47, για την κατάργηση της «13ης σύνταξης», επί 286 παρόντων βουλευτών, υπέρ ψήφισαν επίσης 158 βουλευτές και κατά 128 βουλευτές.



Βρούτσης: Καταργησαμε το «επίδομα»
Η «13η σύνταξη» ψηφίστηκε πέρσι ως μόνιμο μέτρο, με τη ΝΔ ωστόσο να το αποκαλεί «προεκλογικό επίδομα». Μάλιστα, ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης πριν από μερικές εβδομάδες είχε πει ξεκάθαρα και κατηγορηματικά: «Για εμένα και τη ΝΔ δεν υπήρξε ποτέ 13η σύνταξη. Αυτό ήταν προεκλογικό επίδομα για να εξαγοράσει ο ΣΥΡΙΖΑ την ψήφο των συνταξιούχων. Το ψηφίσαμε διότι είμαστε πάντοτε υπέρ του να παίρνει χρήματα ο κόσμος».
Αυλωνίτης: Σε δύο μήνες οι συνταξιούχοι θα δουν αν η κυβέρνηση τους είπε την αλήθεια
Σχολιάζοντας το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «σε έναν με δύο μήνες οι συνταξιούχοι θα δουν τις ΄΄αυξήσεις΄΄ των συντάξεων τους που τους υποσχεθηκε η κυβέρνηση. Τότε θα δουν στις τσέπες τους αν τους δουλεύουν η λένε αλήθεια. Τώρα, πως η κυβέρνηση θα δώσει αυξήσεις στις συντάξεις μειώνοντας κατά 200 εκατομμύρια το σχετικό κονδύλιο του προϋπολογισμού του 2020 σε σχέση με το 2019 ομολογώ ότι αδυνατώ να εξηγήσω».
ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: