Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020

Παρέμβαση στην Π.Ε.Δ. Δυτικής Μακεδονίας

Την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου παρευρεθήκαμε-οι πρόεδροι των Σ.Υπ.ΟΤΑ και Σύλλογου Εργαζομένων Κοζάνης-στην συνεδρίαση της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας.
Σκοπός μας ήταν να παρέμβουμε και να υποστηρίξουμε το αίτημά μας για την έκδοση ψηφίσματος από την Π.Ε.Δ. κατά του άρθρου 178 του Ν. 4635/2019 ("αναπτυξιακό νομοσσχέδιο"). το αίτημά μας βρίσκεται εδώ: http://edkozanis.blogspot.com/2019/12/178-46352019.html


Δόθηκαν διευκρινήσεις και απαντήθηκαν ερωτήματα. Από την πλευρά τους οι Δήμαρχοι έθεσαν το θέμα της μη εξουσιοδότησής τους από τα αντίστοιχα Δ.Σ. ώστε να πάρουν θέση.

Υπενθυμίζουμε ότι οι τα Δ.Σ των Δήμων , Κοζάνης, Εορδαίας, Σερβίων και Βελβεντού έχουν υιοθετήσει με συντριπτική πλειοψηφία ψηφίσματα κατά του εν λόγω άρθρου.

Η ΠΕΔ επί της αρχής είναι θετική στο αίτημά μας. Οι Δήμαρχοι δεσμεύτηκαν ότι θα φέρουν το θέμα για συζήτηση στα Δημοτικά Συμβούλια τους ώστε να έχουν αποφάσεις για το εάν θα εκδοθεί συγκεκριμένης μορφής ψήφισμα κατά του άρθρου 178.
Να σημειώσουμε ότι στο υπόμνημα που παρέδωσε η ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας στον υπουργό Εσωτερικών περιγράφεται λίγο -πολύ η αντίθεση με το άρθρο 178:
http://edkozanis.blogspot.com/2020/02/blog-post_4.html

για τον Σ.Υπ.ΟΤΑ Ν. Κοζάνης                                   για τον Σύλλογο Εργαζομένων Δ. Κοζάνης
          Ιωσήφ Μιχαηλίδης                                                           Γιώργος Χριστοφορίδης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: