Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ Ο.Τ.Α. ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ.


Αθήνα, 19 Φεβρουαρίου 2020

                                                                                 Αριθμ. Πρωτ.: 113


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Μεγαλειώδης, με παλμό και δυναμική, ήταν η Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στον υπόλοιπο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα χθες, με βασικό αίτημα την απόσυρση του νέου Αντιασφαλιστικού Νομοσχεδίου που έφερε στη Βουλή για ψήφιση η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Καθολική ήταν επίσης η συμμετοχή στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία.
  Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μαζικά, ενωτικά και αποφασιστικά συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Κλαυθμώνος, εκεί όπου μαζί με τους συναδέλφους τους από τον υπόλοιπο Δημόσιο Τομέα, αλλά και τον Ιδιωτικό Τομέα, ύψωσαν τη φωνή τους και έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση, πώς δεν μπορεί και δεν θα γίνει ανεκτή μία ακόμη επίθεση στα ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα. Φτάνει πια η φτώχεια και η εξαθλίωση που έχει επιβληθεί τα τελευταία χρόνια με τους μνημονιακούς Νόμους και τη νεοφιλελεύθερη πολιτική.
Το Νομοσχέδιο που η κυβέρνηση κατέθεσε για ψήφιση στη Βουλή δεν είναι τίποτα άλλο παρά η συνέχεια των μνημονιακών Αντιασφαλιστικών Νόμων που ψηφίστηκαν την περίοδο 2010-2019 και είχαν ως συνέπεια τη μείωση των συντάξεων από 20% έως και 60%. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, όχι μόνο δεν τήρησε τις προεκλογικές της δεσμεύσεις για πλήρη κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν.4387/2016), ο οποίος επέφερε μειώσεις μέχρι και 350,00 € στις κύριες συντάξεις, αντιθέτως τον εφαρμόζει και εισάγει διατάξει ακόμη πιο επώδυνες.
Αιτήματα μας, μεταξύ άλλων, είναι η πλήρης κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου και όλων των Αντιασφαλιστικών μνημονιακών Νόμων, η επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, η πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και η Δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση χωρίς τερτίπια που ανοίγουν το δρόμο στην ιδιωτικοποίησή της.
Η κυβέρνηση οφείλει και πρέπει να ακούσει το μήνυμα που έστειλαν με ηχηρό τρόπο χθες οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα. Πρέπει εδώ και τώρα να αποσύρει το νέο Αντιασφαλιστικό Νομοσχέδιο. Αν οι κυβερνώντες νομίζουν ότι, ανοίγοντας και πάλι θέμα καταστολής των απεργιακών κινητοποιήσεων και των διαδηλώσεων θα γλυτώσουν από την οργή των εργαζομένων, που δεν μπορούν να αντέξουν άλλο τη θηλιά στο λαιμό τους, πλανώνται πλάνην οικτράν. 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: