Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

Εισβολή των ΜΑΤ και επιχείρηση καταστολής σε βάρος των εργαζoμένων της εταιρείας “Kavala Oil”

 Από νωρίς το πρωί της Τρίτης ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν από διάφορα σημεία στο εργοστάσιο των Πετρελαίων Καβάλας με στόχο να προχωρήσουν σε προσαγωγές και να καταστείλουν τον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στα σχέδια απολύσεων.

Οι εργαζόμενοι υπό την απειλή της απόλυσης, αποφάσισαν και προχώρησαν σε πολύμηνο αγώνα. Η εργοδοσία αρνούμενη το διάλογο ώστε να βρεθεί λύση κάλεσε σήμερα το πρωί τα ΜΑΤ για να προσαγάγουν εργαζόμενους της εταιρείας (περισσότεροι από 100) οι οποίοι ήταν συγκεντρωμένοι περιφρουρώντας τον αγώνα τους (σύμφωνα με την proininews.gr). Τα ΜΑΤ κατά τη διάρκεια της επέμβασης και της βίαιης καταστολή χρησιμοποίησαν κρότου – λάμψης απέναντι στους εργαζομένους με έναν μετασχηματιστή να καταστρέφεται.

Η εταιρεία Energean παρά τη χρημοτοδότηση με 100 εκατομμύρια ευρώ, όπως αναφέρει η ΓΣΕΕ στην ανακοίνωσή της, προχώρησε σε αντεργατικά μέτρα με απολύσεις και μειώσεις μισθών. Η επικινδυνότητα είναι τεράστια στο συγκεκριμένο εργαστάσιο και η ανάγκη για αύξηση του εξειδικευμένου προσωπικού επιτακτική, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος ατυχήματος.Η ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία αναφέρει ότι με την παρέμβαση της αστυνομίας έληξε η κατάληψη των εγκαταστάσεων από τους εργαζομένους, με το κλίμα να είναι τεταμένο και την εταιρεία να επιμένει στις αντεργατικές πρακτικές της και τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας.

ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: