Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Με γεια το τρίτο


Με 222 ναι, 64 όχι , 11 παρών και 3 απόντες επικυρώθηκε από το ελληνικό κοινοβούλιο η συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών.

Ηχηρές οι απώλειες για τον ΣΥΡΙΖΑ,  καθώς 32 βουλευτές ψήφισαν «όχι» ,11 «παρών», ενώ τρεις βουλευτές ψήφισαν «ναι» επί της αρχής και «παρών» σε επιμέρους άρθρα και ένας βουλευτής ήταν απών.

Συγκεκριμένα, «όχι» ψήφισαν: ο Γιάνη Βαρουφάκης, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Δημήτρης Στρατούλης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η  Αγλαΐα Κυρίτση, ο Κώστας Ήσυχος, η Νάντια Βαλαβάνη,  η Ελένη Σωτηρίου, ο Κωνσταντίνος Ζαχαριάς. ο Βασίλης Χατζηλάμπρου. ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, ο Στέφανος Σαμοΐλης, ο Γιάννης Σταθάς, ο Κώστας Λαπαβίτσας, ο Θωμάς Κώτσιας, ο Αθανάσιος Σκούμας, η Αλεξάνδρα Τσανάκα, ο Μιχάλης Κριτσωτάκης. η Δέσποινα Χαραλαμπίδου, η Ιωάννα Γαϊτάνα, η Λίτσα Αμμανατίδου, ο Στάθης Λεουτσάκος, ο Κωνσταντίνος Δελημήτρος, ο Βασίλειος Κυριακάκης, η Ηρώ Διώτη, ο Ζάννας Ζήσης, ο Ιωάννης Ζερδελής, η Ευγενία Ουζουνίδου, ο Θανάσης Πετράκος, η Ελένη  Ψαρρέα και ο Δημήτρης Κοδέλλας.

Παρών δήλωσαν οι: Αλέξης Μητρόπουλος, Κωνσταντίνος Δερμιτζάκης, Βασιλική Κατριβάνου, Μαρία Κανελλοπούλου, Ανέττα Καββαδία, Χρήστος Καραγιαννίδης, Νίκος Μιχαλάκης, Θεοφάνης Κουρεμπές, Τζηκα Δανάη και Βασιλίκη Λέβα ενώ παρών σε άρθρα ψήφισαν ο Γ. Κυρίτσης και ο Δ. Σεβαστάκης. Απών από τη διαδικασία ήταν ο βουλευτής Ευβοίας Γιώργος Ακριώτης.
Ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινοβούλιο θα ζητήσει την επόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση, θεωρώντας ότι υπάρχει θεσμική δυσαρμονία καθώς από τις ψήφους στην έγκριση της συμφωνίας με τους εταίρους εμφανίζεται να βρίσκεται κάτω από το όριο των 120 βουλευτών. Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, αυτό αναμένεται να πραγματοποιηθεί μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της συμφωνίας και εκταμιευθεί η πρώτη δόση στις 20 Αυγούστου.
Η ψηφοφορία ξεκίνησε λίγο μετά τις 9 το πρωί της Παρασκευής, έπειτα από μία πολυωρη συνεδρίαση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: